Magyar feliratot rongáltak Sepsiszentgyörgyön

2013. 05. 14. - 1,897 olvasás - Hírek,
Az Olt folyót jelző kétnyelvű felirat magyar részét húzták át pirossal ismeretlen tettesek Sepsiszentgyörgyön, a román elnevezés sértetlenül maradt. A rongálást Nemes Előd önkormányzati képviselő vette észre, és feljelentést tett a rendőrségen, kérte a tettesek előkerítését és megbüntetését.
Tovább »

Évértékelő – 2012

2013. 01. 19. - 1,750 olvasás - Hírek,

Nemes Előd évértékelője – 2012

Az ember minden év végén számvetést készít és felteszi magában a kérdést: Ment-e általunk elébb a világ? 2012 egy nehéz, de jó év volt.

Magyar Állampolgárok Klubja

2013. 01. 10. - 2,948 olvasás - Hírek, ,

Magyar állampolgárok klubja Sepsiszentgyörgyön

Amikor gyermekeinknek javasoljuk, hogy éljenek a magyar állampolgárság megszerzésének lehetőségével, mondjuk el nekik, érdemes magyarnak lenni, valamint azt, hogy megmaradásunkért mindannyiunknak tenniük kell, nem lehetünk közömbösek a jövőnk iránt – összegezhető Éhn József, a Társaság a Kárpát-Medence Magyarságáért Egyesület elnökének felszólalása, mely szombaton hangzott el a Magyar Állampolgárok Klubjának sepsiszentgyörgyi alapító rendezvényén.
Tovább »

Magyar állampolgárság igénylése

2013. 01. 09. - 5,468 olvasás - Hírek,

.

.

.

“Esküszöm, hogy Magyarországot hazámnak tekintem. A Magyar Köztársaságnak hű állampolgára leszek. Alkotmányát és törvényeit tiszteletben tartom. Hazámat erőmhöz mérten megvédem, képességeimnek megfelelően szolgálom. Isten engem úgy segéljen.”

Székelyföldi autonómiaküzdelem az elmúlt 22 évben – kötelező olvasmány fiataloknak

2012. 11. 13. - 2,126 olvasás - Hírek,

1989. december 25.
A december 25-i Kiáltvány „egy új nemzetiségi Statútum” kidolgozását szorgalmazta, ugyanakkor megfogalmazódik benne a „kollektív jogok” alkotmányos szavatolása iránti igény, valamint az, hogy az RMDSZ „az önrendelkezési jog elvi alapján” áll, vagyis a dokumentum tartalmaz az autonómiatervezetek irányába mutató megfogalmazásokat.

Összességében jó – interjú Nemes Előddel, az ifjúsági és sportbizottság elnökével

2012. 11. 12. - 1,626 olvasás - Hírek, Interjúk,
Kézdivásárhely és Kovászna sportéletének bemutatása után felkerestük a sepsiszentgyörgyi helyi tanács ifjúsági és sportbizottságának elnökét, akit a megyeszékhelyi sportról faggattunk. Nemes Előd összességében jónak ítéli meg a szentgyörgyi sportéletet, szerinte sok a lehetőség, és a sport nemcsak a bizottságot, de a városi tanácsot is érdekli, érinti.
Tovább »

Tanévnyitó a Nicolae Colan Iskolában

2012. 09. 17. - 2,066 olvasás - Hírek,

Önkormányzati képviselőként először vettem részt tanévnyitó ünnepségen, a sepsiszentgyörgyi Nicolae Colan Iskolában képviseltem az önkormányzatot. Több száz diák és szülő vett részt az évnyitón.

Erdővidéki Ifjúsági Napok

2012. 09. 17. - 1,069 olvasás - Hírek,

Erdővidéki Ifjúsági Napok zajlottak szeptember 7-8-án Baróton nyolc csapat résztvételével. Nagyon jó hangulatban, ügyes szervezőkkel. Az EMNT kezdeményezésére tavaly újraindított rendezvény nagy hiányt pótol, a rendezvény keretében lehetőség van minden erdővidéki település számára a bemutatkozásra, hiszen nem csak a szórakozás a tét, hanem a saját értékek bemutatása, népszerűsítése.

Román felismerés: “Léteznek a székelyek, megígértük nekik az autonómiát és a történelemben többször is mellettünk harcoltak…”

2012. 08. 24. - 3,292 olvasás - Hírek,
Román felismerés: “Léteznek a székelyek, megígértük nekik az autonómiát és a történelemben többször is mellettünk harcoltak…”

2011 június 3-án az Antena 3 Tv Conexiuni című műsorában Valentin Stan egyetemi tanár tolmácsolásában tört a felszínre a késői román felismerés: “Léteznek a székelyek, megígértük nekik az autonómiát és a történelemben többször is mellettünk harcoltak…”
Tovább »