A sportért, az ifjúságért – interjú Nemes Előd tanácsossal

2013. 01. 09. - 1,151 olvasás - Interjúk,
Nemes Előd idén június óta tagja a sepsiszentgyörgyi helyi tanácsnak. A fiatal, 32 éves, kézdivásárhelyi származású politikus előtt nem ismeretlen a közéleti szerepvállalás, korábban több civil szervezetben is aktívan részt vett, illetve töltött be vezetői tisztséget.

– Milyen képesítéssel indult neki a felnőttkornak?
– Az általánost a sepsiszentgyörgyi Gödri Ferenc-iskolában jártam, a Székely Mikó Kollégiumban érettségiztem. Két felsőfokú végzettségem van, földrajz-német, valamint közigazgatás, és tanügyi menedzs­mentből mesteriztem is. Kolozsvárról hazatérve tanárként kezdtem dolgozni, hiszen a szüleim, nagyszüleim is tanítók, tanárok voltak, anyai nagyapám, Magyari Pál Felsőlemhényben volt iskolaigazgató.

Összességében jó – interjú Nemes Előddel, az ifjúsági és sportbizottság elnökével

2012. 11. 12. - 1,648 olvasás - Hírek, Interjúk,
Kézdivásárhely és Kovászna sportéletének bemutatása után felkerestük a sepsiszentgyörgyi helyi tanács ifjúsági és sportbizottságának elnökét, akit a megyeszékhelyi sportról faggattunk. Nemes Előd összességében jónak ítéli meg a szentgyörgyi sportéletet, szerinte sok a lehetőség, és a sport nemcsak a bizottságot, de a városi tanácsot is érdekli, érinti.
Tovább »

Tanévnyitó a Nicolae Colan Iskolában

2012. 09. 17. - 2,078 olvasás - Hírek,

Önkormányzati képviselőként először vettem részt tanévnyitó ünnepségen, a sepsiszentgyörgyi Nicolae Colan Iskolában képviseltem az önkormányzatot. Több száz diák és szülő vett részt az évnyitón.

Na végre! (Periszkóp)

2012. 07. 23. - 1,166 olvasás - Hírek,

Olvasom a sepsiszentgyörgyi helyi tanács új ifjúsági és sportbizottságának múlt heti sajtóközleményéből kimaradt sorokat: „Megtartotta első két ülését a sepsiszentgyörgyi helyi tanács ifjúsági és sportbizottsága, mely első lépésként vezetőséget választott, majd személyes találkozót kezdeményezett a város befolyásos sportegyesületeinek vezetőivel.