Növekszik az igénylők száma – A hétezredik állampolgársági iratcsomót állítottuk össze Szentgyörgyön

2012. 05. 17. - 1,194 olvasás - Egyéb, Hírek,

A hétezredik magyar állampolgárságot igénylő sepsiszentgyörgyi iratcsomóját állították össze szerda délután a sepsiszentgyörgyi Demokrácia Központ munkatársai, akik továbbra is fokozott ütemben dolgoznak, hogy maradéktalanul kiszolgálhassák a lehetőség iránt szép számban érdeklődőket. Mivel már induláskor elhatározták minden ezredik ügyfél megjutalmazását, Nemes Előd, a sepsiszentgyörgyi Demokrácia Központ igazgatója  virágcsokrot és oklevelet nyújtott át Tamás Tünde kétgyermekes megyeszékhelyi édesanyának.

Kisebbik lányuk, az 5 éves Bianka által is elkísért Tamás házaspárral beszélgetve kiderült, hogy bár érzelmi okokból folyamodtak a magyar állampolgárságért, ez számukra más előnyt is jelent, ugyanis első gyermekük, Nóra, szívrendellenességgel született, így folyamatos anyaországi kezelésre szorul.

Bizony ráfér a segítség a sok megpróbáltatáson átesett családra, hiszen a 9 éves kislány betegsége miatt, csak az édesapa keresetéből kénytelenek élni. Nem kértek meg rá, de mi hozzátesszük, hogy az őket támogatni szándékozók, a 0757 990 358-as telefonszámon léphetnek velük kapcsolatba.

Bedő Zoltán,az EMNP háromszéki sajtófelelőse

 

 

 

(0 szavazat)