22 év után sem kapták vissza pénzüket a Dacia-károsultak

2012. 04. 15. - 2,116 olvasás - Hírek,
A Dacia 1300-ra előfizető károsultakról

Az 1989-ben lezajlott események előtt az ország minden részéből a CEC egységeihez helyeztük letétbe pénzeinket, hogy Dacia 1300-as gépkocsihoz jussunk. A változás után az 1990. október 18-án keltezett 1109-es kormányrendelet alapján a gyors kiszolgálás és az esetleges kölcsönök, felvételek érdekében pénzeinket átutaltattuk a Román Fejlesztési Bankba. Időközben a fenti rendeletet visszavonták és a vásárlási lehetőség elmaradt, pénzünk leértékelődve most is ott várja a döntő fordulatot.
Időközben kihozták a 146/2077-es törvényt, amit a 156/2007-es Sürgősségi Kormányrendelettel hatályon kívül helyeztek és ennek alapján 37462 személy, akik a CEC egységeknél hagyták pénzeiket kártérítést kaptak az infláció rátájával arányosan. Akik átvittük pénzeinket a Fejlesztési Bankba, 2110 személy, különböző manőverezések következtében, nem tudunk kártérítésben részesülni. Megyénkben a CEC egysége által 417 személy kapta meg a kártérítést, és 162 személy vár még erre.
Összeszedve az ide vonatkozó iratokat és a Megyei Statisztikai Hivatal pénzhígulási bizonylatát, végleges megoldás végett az újonnan kinevezett kormányfőhöz fordultam, amit a világhálón kívánok nyilvánosságra hozni.

    Gábor Áron, Sepsiszentgyörgy

(1 szavazat: 5.00 / 5)Sajnos en is azon szemelyek koze tartozok aki mar 22 var a Dacia szemeltgepkocsi aranak a kifizetesere es nem ertem hogy miert kellet kulonbseget tenni a CEC es a BRD kozott hisz kozjegyzo elott adtunk nyilatkozatot hogy a letett osszaget nem hasznaltuk mas celra,csupan felrevoltunk vezetve hogy ha atutaljuk a CEC-tol a BRD-hez abban az esetben hamarabb hozza jutunk a szemelygepkocsihoz es kisebb kamattal kapunk kolcsont kiegesziteshez. Tirveny is jelent meg 2008-ban hogy ugyanolyan aranyban fogjuk megkapni penzunket mind azon szemelyek akik a CEC -nel hagytak hisz mindkettonel az allam hasznalta a penzunket . Ez nem egy penzugyi jatek volt hanem telyesen hivatalos amit eddig egy keves jo indulattal meglehetett volna oldani ,hisz ennel nagyobb osszedeket fizetett ki az allam . Annak remenyeben hogy minden becsuletes vezeto beosztasban levo szemely fog segiteni hogy mi is hozza jussunk a megerdemelt osszeghez. Tisztelettel Tamasne

Tamas Etel 2012. 04. 17. - 12:13

En is azon szemelyek koze taztozok ,akik nem kaptak vissza a Dacia szemelygepkocsira lefizetett osszeget.Mindig csak az igeret es talan mar az sincs.Meddig lehet meg arra varni,egy elet sporlasat herdalta el a bank ,az allam,amit mi hivatalosan befizettunk a B.R.D -be.Azok akik a torvenyeket hozzak es egyontetuen megszavazzak eszukbe sem jut ,hogy a sok idos embert kartalanittassak?Hisz mindenkibol idos ember lett 22 ev utan.Elnezik ,hogy kerjuk ,konyorogjunk annak remenyeben ,hogy eletunkben meg elkolthetjuk a keveske nyugdijunk kiegeszitesere ? A vezeto beosztasban levoket kerem,hallassak szavukat e kerdes pozitiv megoldasa erdekeben, Tisztelettel,Vass Klara

Vass Clara 2012. 04. 19. - 16:01