KÖSZÖNET a háromszéki diákoknak

2008. 03. 08. - 969 olvasás - Hírek,

“Egy állam intézményei, törvényei nem végleg befejezett, örökre lezárt alkotások. Hanem a fejlődés céltudatosan használt formái, hogy minden új nappal kevesebb legyen az igazságtalanság.”

.

KÖSZÖNET

Szeretnénk köszönetet mondani minden diáknak, aki részt vett és sikerre vitte a gyerekpénzért folytatott két hónapos küzdelmet. A háromszéki diákok országos szinten elsőként emelték fel szavukat az igazságtalan döntés ellen, mert a 18 évet betöltött diákoktól megvonták a gyermekpénzt.
A tiltakozó akció aláírásgyűjtéssel indult, Háromszéken 7000 támogató aláírás gyűlt össze, országos szinten pedig több, mint 50.000. Az utána kezdődő japán sztrájkhoz 16 megye diákjai csatlakoztak, időközben eljuttattuk több mint 20 megyéből a Kormánynak és a Munkaügyi Minisztériumnak a tiltakozó levelünket.

A küzdelemben a tanügyi szakszervezet, az országos szülőbizottság, ifjúsági szervezetek, különböző civil szervezetek is támogattak.

Külön köszönet illeti a diáktanácsok vezetőit a különböző megyékből, akik közül sokan igazgatói és tanfelügyelői fenyegetések ellenére is vállalták a japán sztrájk megszervezését és nem hátráltak meg.

2008 február 27-én Călin Popescu Tăriceanu, Románia miniszterelnöke bejelentette: a Kormány a tiltakozások hatására úgy döntött, minden diák megkapja a gyerekpénzt, a 18 évet betöltött diákok is. Így 218.000 diák kaphatja meg továbbra is a támogatást.

A változás annyi lesz az eddigiekhez képest, hogy a 18 évet betöltött diákok egy kérést és a személyi igazolványuk fénymásolatát kell leadják az iskola titkárságán.

Nemes Előd
Kovászna Megyei Diákönkormányzat
koordinátor

YouTube előnézeti kép

YouTube előnézeti kép

(0 szavazat)