Erdővidéki Ifjúsági Napok

2012. 09. 17. - 1,077 olvasás - Hírek,

Erdővidéki Ifjúsági Napok zajlottak szeptember 7-8-án Baróton nyolc csapat résztvételével. Nagyon jó hangulatban, ügyes szervezőkkel. Az EMNT kezdeményezésére tavaly újraindított rendezvény nagy hiányt pótol, a rendezvény keretében lehetőség van minden erdővidéki település számára a bemutatkozásra, hiszen nem csak a szórakozás a tét, hanem a saját értékek bemutatása, népszerűsítése.

 

Vonulás. Pénteken a Gyermekláncfűrész, a TyúkÁSZ-Band, a Péntek 13, a Rozs-D-Ások, az EDISZ, a ZIKE, a Közifi és a HELP csapatai vonultak fel nagy zajjal Barót utcáin. Sok a járókelő az utcákon, megtekintik türelmesen őket.

Tombolás. Fiatalok között lenni egészen különleges élmény. Aki az emberekből táplálkozik, annak fontos lehet ez. Fel lehet töltődni, ahogy látod a fiatalokat, amint alkotni szeretnének, igyekeznek, mindent beleadnak ezen az erdővidéki ifjúsági olimpián.

Rajz, alkotás, tánc, zene, keresés, fotózás, gyűjtés, kerekezés, focizás…

Varázslat. Péntek este Funky Munky-koncert. Érezzük, hogyan hűl le fokozatosan a levegő a szeptemberi éjszakában és hideg van, haza kéne menni, de nem bírunk. Ez a zene nagyon jó. A zene több, mint művészet vagy kultúra. Ez a muzsika mintha ki akarna lépni a hagyományos megértés szintjéről: sokkal mélyebbről tör fel, érzelmeket, vágyakat, emlékeket, gondolatokat képes felszabadítani bennünk. Elől önfeledten táncol a közönség.

Izomszaggatás. Szombaton sorra következnek a próbák. Senki nem maradhat le a látványról. Ugrás, csúszás, szaladás…öntsetek több szappant, Béla…nem érek el csúszva a célig … Repül és puffan a vízzel töltött lufi a pucér háton, de senki nem haragszik, önfeledt szórakozás, boldog együttlét a jutalom. Egyed Emőke főszervező is elégedetten bólogat, Szép Béla, a rendezvény ötletgazdája pedig kezében a vízsugárral osztja az áldást a tűző napon a szappanos hátúaknak.

Fény. Ünnepélyes hangulatban díjazás a Mánia szórakozóhelyen. Az első helyezett Rozs-D-Ások egy Septimia élménygyógyfürdő hétvégét nyert, a második helyezett ZIKE jövő évi EMI-tábor részvételt, a TyúkÁSZ-Band jövő évi Tusványos részvételt nyert. Mindenki elégedettnek tűnik és az EMI-sek által szervezett karaoke est is telt házzal végződik, nehéz dolga van a Transylmania tagjaiból álló zsűrinek, hisz mindenki a magáét fújja. A kedvenceit legfőképpen. Én is ezt teszem ezt a cikket írva. Mert az Erdővidéki Ifjúsági Napok lett az egyik nagy kedvencem.

Nemes Előd

(1 szavazat: 5.00 / 5)